FOR MY WELL-RACKED FRIEND:

(Recipe and photo courtesy of
FunnySoundingWebsite)
PIŠINGER TORTASastojci:
1 veci omot oblandi, svežih
4 cela jajeta
2 žumanceta
300g šecera
100g cokolade
300g butera ili margarina
150g badema
sok od pola limuna
cokoladna glazura
Pomocu okrugle posude izrezati 10 okruglih listova oblandi.
Fil:
Jaja, žumanca, šecer i okoladu umutiti mešajuc;i na pari. Kad smesa pocne da se zgušnjava, sklonite je da se prohladi. Umešati penasto umuceni buter, limunov sok i mlevene bademe, koje ste prethodno o;istili i malo propržili. Napravljenim filom premažite oblande i složite jednu na drugu, a zatim ih ostavite da se ohlade izmedu dve ploce. Dobro ohladenu tortu prelijte cokoladnom glazurom i ukrasite kao na slici.
The placement of the non-translatable inflection marks is left as an exercise for the student.
der Brucer